Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Α.Γ.Ε.Τ. ΗΡΑΚΛΗΣ

altΟ Όμιλος Εταιριών Α.Γ.Ε.Τ. ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος του Ομίλου Lafarge, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα με συνολική παραγωγική δυνατότητα 9,6 εκατομμύρια τόνους ετησίως. Με τρία εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου, στο Βόλο, στη Χαλκίδα και στο Μηλάκι Εύβοιας, έξι κέντρα διανομής τσιμέντου καθώς και εγκαταστάσεις παραγωγής και εμπορίας αδρανών υλικών και ετοίμου σκυροδέματος, ο Όμιλος έχει παραγωγική παρουσία σε 29 νομούς σε όλη τη Ελλάδα και εμπορική παρουσία σε ολόκληρη την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα.

Ο Όμιλος Lafarge είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στα δομικά υλικά, κατέχοντας ηγετικές θέσεις σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς του: Τσιμέντο, Αδρανή Υλικά & Έτοιμο Σκυρόδεμα και Γύψο. Απασχολεί περισσότερους από 84.000 υπαλλήλους σε 79 χώρες και για το 2008 ανακοίνωσε πωλήσεις 19,0 δισεκατομμυρίων Ευρώ. Το 2009 και για πέμπτη συνεχή χρονιά, ο Όμιλος Lafarge ήταν μεταξύ των «100 Πιο Αειφόρων Επιχειρήσεων Παγκοσμίως». Διαθέτοντας το κορυφαίο παγκοσμίως κέντρο έρευνας και ανάπτυξης δομικών υλικών, ο Όμιλος Lafarge τοποθετεί στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων του την καινοτομία, στην υπηρεσία της Αειφόρου Κατασκευής και της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Θεμελιώδης αξία και βασική προτεραιότητα σε κάθε δραστηριότητα της ΑΓΕΤ Ηρακλής είναι η εργασιακή Υγεία και Ασφάλεια. Από το 2006 η εταιρεία εφαρμόζει την Πολιτική Υγείας και Ασφάλειας του ομίλου Lafarge, με στόχο μηδέν ατυχήματα. Για την εφαρμογή της πολιτικής αυτής, λαμβάνονται μέτρα που αφορούν τα απαραίτητα μέσα, εξοπλισμό και έργα υποδομής για ασφαλή χώρο εργασίας, την εφαρμογή Προτύπων και διαδικασιών για κάθε εργασία που εκτελείται, καθώς και προγράμματα εκπαίδευσης για την καλλιέργεια μιας κοινής συνείδησης και συμπεριφοράς ασφάλειας μεταξύ των εργαζομένων.

Με άξονα τη βιώσιμη ανάπτυξη, η ΑΓΕΤ Ηρακλής ανέπτυξε το πρόγραμμα «Στόχοι Αειφορίας 2012», ένα σύνολο μετρήσιμων στόχων σε τομείς Διοίκησης, Κοινωνίας και Περιβάλλοντος, που συνιστούν έναν μεσοπρόθεσμο οδικό χάρτη για την πρόοδο σε ζητήματα που συνδέονται με προκλήσεις για το μέλλον του πλανήτη και ιδιαίτερα με την κλιματική αλλαγή.