Εκδήλωση για την κυκλική οικονομία & την ανακύκλωση αποβλήτων στο Verde.tec Forum 2024 με την υποστήριξη του ΣΕΠΑΝ

4 Απριλίου, 2024

Eκδήλωση με θέμα την «Κυκλική Οικονομία – Ανακύκλωση Αποβλήτων – Νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός για τις μπαταρίες & τα απόβλητα μπαταριών», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30.03.2024 στο πλαίσιο της Verde – Tec. με την υποστήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών & Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων (ΣΕΠΑΝ).

Μαζί με εκπροσώπους Ευρωπαϊκών & Ελληνικών φορέων, καθώς και με στελέχη της αγοράς οι επισκέπτες διερεύνησαν πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μέλλον που σέβεται το περιβάλλον και τις επόμενες γενιές.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, η κα Λένα Μπέλση– Πρόεδρος ΔΣ, ΣΕΠΑΝ, απηύθυνε χαιρετισμό ενώ στην παρουσίασή της που ακολούθησε, επικεντρώθηκε στον κομβικό ρόλο του ιδιωτικού τομέα και της βιομηχανίας ανακύκλωσης για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε πάνελ συζήτησης αναφορικά με τις προκλήσεις και τις προοπτικές της κυκλικής οικονομίας σε Ελλάδα & Ευρώπη, με τη συμμετοχή του κκ. Μανώλη Γραφάκου – Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, ΥΠΕΝ, Δρ. Διονύσιου Μπουντουβά – Διευθύνων Σύμβουλος, COMBATT A.E., Emmanuel Katrakis – Γενικός Γραμματέας, EuRIC – Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Βιομηχανιών Ανακύκλωσης / European Recycling Industries’ Confederation, Eric Ruyters – Γενικός Γραμματέας, EUCOBAT – Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Οργανισμών Διευρυμένης Ευθύνης Παραγωγών Μπαταριών & Δρ. Αλεξάνδρα Σοφίας Τόγια – Διευθύνουσα Σύμβουλος ΕΟΑΝ. Στο εν λόγω πάνελ, ο ΣΕΠΑΝ εκπροσωπήθηκε από τον κ. Δημήτριο Τηνιακό –Μέλος & Γραμματέα ΔΣ, ΣΕΠΑΝ.

Τον συντονισμό του πάνελ ανέλαβε ο δημοσιογράφος Γιάννης Φώσκολος.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την εκδήλωση εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΠΑΝ

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων (ΣΕΠΑΝ) συστάθηκε το 2010 από εταιρείες που ασκούν βιομηχανική δραστηριότητα στην Ελλάδα στους τομείς της ανακύκλωσης και αξιοποίησης αποβλήτων, υποπροϊόντων και δευτερογενών πρώτων υλών. Σήμερα ο ΣΕΠΑΝ απαριθμεί 26 εταιρείες – μέλη, πρωτοπόρες βιομηχανίες, οι οποίες έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους στο κοινό όραμα της προαγωγής της Κυκλικής Οικονομίας, του νέου αυτού παραγωγικού οικονομικού μοντέλου που μπορεί να αποτελέσει καταλύτη ανάπτυξης για την Ελλάδα με οφέλη για όλους.